• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Drie Belgische teams loten haalbaar in EL

  Krijgen Genk, Zulte Waregem en Standard een gunstige loting?

  Standard, Genk en Zulte Waregem hebben alle drie een interessante, maar haalbare groep gekregen in de Europa League.

  Standard was reekshoofd bij de loting in Monaco en kreeg in groep C Salzburg, Elfsborg en Esbjerg aan zich gekoppeld. Vooral het Oostenrijkse Salzburg, dat dankzij sponsor Red Bull over heel wat centen beschikt, is een te duchten tegenstander. Elfsborg werd vorig seizoen kampioen in Zweden, terwijl Esbjerg de beker won in Denemarken.

  Zulte Waregem belandde in groep D bij Roebin Kazan, dat de voorbije jaren in de Champions League furore maakte tegen onder andere Barcelona. Met Wigan treft het ook de winnaar van de FA Cup, al degradeerde de club afgelopen seizoen ook, zodat het nu in tweede klasse speelt. De groep wordt vervolledigd met Maribor, de succesvolste club uit de Sloveense geschiedenis. Maribor won de voorbije twee jaar in eigen land telkens de dubbel.

  Racing Genk heeft misschien de lastigste taak van de drie Belgische teams, want met Dinamo Kiev treft het een grote naam uit het Europese voetbal. De Oekraïners versterkten zich in de zomer onder andere met Anderlecht-spits Mbokani (foto). Met Rapid Wenen en Thun treft Genk twee clubs uit de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland.