• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk, Standard en Zulte Waregem in EL-poules

  Zulte Waregem klaart de moeilijkste opdracht.

  De drie Belgische clubs in de laatste voorronde van de Europa League hebben zich alle drie geplaatst voor de groepsfase. Vrijdag kennen de Belgische clubs hun lot.

  Zulte Waregem stond tegen Apoel Nicosia voor de moeilijkste opdracht, nadat het in de heenwedstrijd in België 1-1 gelijkgespeeld had. Maar de Belgische vicekampioen klaarde de klus in Cyprus, dankzij een doelpunt in de extra tijd van Naessens: 1-2

  RC Genk speelde tegen de IJslanders van Hafnarfjördur wel even met vuur. Na de 0-2-zege in IJsland kwam Genk in eigen huis zowaar met 1-2 achter, maar toen stelden de jongens van trainer Mario Been orde op zaken met drie goals in acht minuten. Camus legde de 5-2-eindstand vast.

  Standard tot slot volgde het goeie voorbeeld van Zulte Waregem en RC Genk. Na de 0-2 in Minsk gingen de Wit-Russen in Luik met 3-1 voor de bijl. Het rapport van nieuwe trainer Guy Luzon blijft zo erg fraai ogen, want Standard heeft dit seizoen al zijn elf wedstrijden met inzet gewonnen.