• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Een heel jaar gevochten voor Europa"

  "We mogen niet te veel nadenken."

  Zulte Waregem staat vanavond voor een zware opdracht in zijn terugmatch van de laatste EL-voorronde tegen Apoel Nicosia. Coach Francky Dury stelt zijn spelers op scherp. "We moeten scoren." U kunt de match vanaf 19 uur bekijken met onze stream of op Canvas.

  Zulte Waregem heeft wellicht de lastigste opdracht van de drie Belgische teams in Europa. Het moet een 1-1-gelijkspel ophalen. "We moeten scoren, dus we mogen niet te veel nadenken", zegt Francky Dury aan Sporza.

  "Apoel is het gewoon van Europees te spelen. Het heeft meer ervaring dan wij. We missen ook wat frisheid, want we hebben al veel matchen gespeeld met een smalle kern. Dat zag je tegen Oostende."

  Toch geeft Dury zich niet zomaar gewonnen. "We hebben hier een heel jaar voor gevochten. Als we doorgaan is dat een goeie zaak voor het Belgische voetbal, ook al kost ons dat punten in de competitie."

  Dury zal wel wat moeten improviseren, want Mbaye Leye is lange tijd uitgeschakeld. "Maar met Naessens en Habibou heb ik nog wel kwaliteit", zegt de trainer.

  "Komende dagen bepalen ons seizoen"

  Toch kijken Dury en het Essevee-bestuur uit naar versterking. "Ik heb nog drie spelers gevraagd voor het einde van de transferperiode. De voorzitter is speciaal in België gebleven om daar aan te werken. We staan voortdurend met elkaar in contact, via de telefoon en via mail."

  "Wij wachten vaak tot het einde van de transfermarkt, omdat de prijzen dan zakken en je koopjes kunt doen. De komende vijf dagen zullen dan ook de rest van ons seizoen bepalen."