meest recent

Courtois houdt de nul tegen Messi én Neymar

do 29 augustus 2013 06:00
Courtois keert zonder Supercup terug naar Madrid.
Barcelona heeft een 11e Spaanse Supercup in zijn kast gezet. Na de 1-1 op het veld van Atletico Madrid vorige week eindigde de terugmatch in Camp Nou op 0-0. Lionel Messi, voor het eerst samen met Neymar in de ploeg van Barcelona, miste in het slot een penalty.

Wie had gehoopt op een potje spektakel in Camp Nou, kwam bedrogen uit. Ondanks de aanwezigheid van Neymar (op links) én Messi in de basiself van Barcelona acteerde de thuisploeg bleekjes. Messi en Neymar hebben duidelijk nog wat tijd nodig om elkaar te vinden.

Integendeel, het was de ploeg van Thibaut Courtois die de twee beste kansen van de match kreeg. Maar Barcelona-doelman Valdes hield Turan en Villa van een doelpunt.

Atletico probeerde in de tweede helft dat doelpuntje te maken, maar was niet bij machte om Barça opzij te zetten. Toen Felipe Luis tien minuten voor tijd rood kreeg, was alle hoop weg.

In de slotminuut ging de bal nog op de stip. Courtois stond oog in oog met Messi en de Argentijnse ster miste. Hij trapte tegen de lat. De match eindigde zo op 0-0, onvoldoende voor Atletico.

Nog dit voor de statistieken: het is de eerste keer in de geschiedenis dat een ploeg de Spaanse Supercup in huis haalt zonder een match te winnen.