• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt wint 100 meter op DL-meeting in Zürich

  Usain Bolt heeft tijd om achterom te kijken.

  Op de Diamond League-meeting in Zürich heeft Usain Bolt de 100 meter gewonnen. Op de 400 meter zagen de broers Borlée een zege voor wereldkampioen LaShawn Meritt.

  De start van Usain Bolt verliep zoals gewoonlijk erg moeizaam. De Jamaicaan kwam als traagste uit de startblokken en moest tot het einde vol doorgaan om zijn landgenoot Nickel Ashmeade bij te halen.

  Bolt finishte uiteindelijk in een voor hem bescheiden 9"90, voor Ashmeade (9"94) en de zilveren medaille van het jongste WK, de Amerikaan Justin Gatlin (9"96).

  Op de 400 meter stonden er met de broers Borlée twee Belgen aan de start. Jonathan ging lang goed mee in baan 6, maar verloor in de laatste 50 meter nog terrein. Hij moest vrede nemen met de zesde plaats in 45"26. Zijn broer Kevin deed een plaatsje minder goed: zevende in 45"96. De zege was voor wereldkampioen LaShawn Meritt (44'13").