• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Anderlecht loot Benfica, PSG en Olympiakos

  In Monaco is geloot voor de groepsfase van de Champions League. De Belgische kampioen Anderlecht neemt het in groep C op tegen Benfica, PSG en Olympiakos. Na de loting voor de Champions League werd Franck Ribéry verkozen tot UEFA Voetballer van het Jaar.

  PSG gooit sinds een paar jaar met geld, wat resulteerde in de transfers van onder anderen Ibrahimovic, Cavani, Lavezzi en Pastore. In de vorige campagne verloor PSG in de kwartfinale tegen Barcelona.

  Benfica speelde vorig seizoen nog de EL-finale. In de eigen competitie moest Benfica Porto wel laten voorgaan. Olympiakos is de "haalbare kaart" in de poule. De Grieken werden onlangs voor de 15e keer kampioen in 16 jaar.

  De top twee van elke groep stoot door naar de achtste finales, de nummers drie mogen na de winterstop naar de zestiende finales in de Europa League. De nummers vier zijn uitgeschakeld.

  Ribéry krijgt de voorkeur op Messi en Ronaldo

  Na de loting voor de Champions League werd Franck Ribéry verkozen tot UEFA-speler van het Seizoen. De Fransman van Bayern München kreeg de voorkeur op Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

  Messi en Ronaldo zijn de usual suspects op dit soort verkiezingen, maar deze keer moesten ze de eer aan Ribéry laten. De aanwezigen op de CL-loting brachten de meeste stemmen uit voor de  flankspeler van Bayern München.

  Ribéry dirigeerde zijn Duitse club naar een historische treble, met een titel, beker en CL-eindzege. "Dit is een heel speciaal moment", zei een geëmotioneerde Ribéry. "Ik wil iedereen bedanken in de club, maar ook mijn vrouw en familie."