• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Oostende haalt ook Jonathan Wilmet

  Marc Coucke stelt Canesin, Lukaku en Wilmet voor.

  Na Jordan Lukaku en Fernando Canesin gisteren heeft Oostende vandaag nog een derde nieuwe naam voorgesteld: Jonathan Wilmet komt over van tweedeklasser Westerlo. De 27-jarige polyvalente middenvelder tekende voor twee jaar.

  Wilmet heeft al vele watertjes doorzwommen. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Lens (Fra), Nottingham Forest (Eng) en Willem II (Ned) en debuteerde ook als prof bij Willem II.

  Sinds 2008 begon hij aan het Belgische luik in zijn carrière. Hij speelde in ons land al voor STVV, KV Mechelen en Westerlo.

  Sterke man Coucke: "Met Canesin en Wilmet krikten we ons aanvallend vermogen op. En er kan nog iemand bijkomen", zegt Coucke.

  Lukaku: "Ik wil hier beter worden"

  De nieuwkomers bij KV Oostende kijken uit naar de uitdaging om Oostende een rustig seizoen te laten beleven.

  "Ik voel dat ik me hier snel zal kunnen aanpassen", zegt Jonathan Wilmet. "Oostende wou me al voor de komst van Marc Coucke als nieuwe sponsor."

  Jordan Lukaku hoopt dat hij bij Oostende voor het seizoen van de doorbraak staat. "Bij Anderlecht voelde ik weinig steun. Ik maakte geen deel meer uit van de plannen van de coach."

  "De interesse van Oostende kwam snel en duidelijk. Ik wil Anderlecht bedanken voor deze kans. Ik wil me ontwikkelen bij Oostende. Als dat lukt, kan ik nog naar Anderlecht of naar een andere club."