• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Efficiënt Milan houdt PSV uit Champions League

  Kevin-Prince Boateng viert één van zijn twee doelpunten.

  Milan heeft de jonkies van PSV naar de poules van de Europa League verwezen. Het team van Cocu werd geconfronteerd met Italiaans resultaatvoetbal: 3-0.

  PSV deed, net als in de heenmatch, nauwelijks onder voor Milan. Het had zelfs het meeste balbezit.

  Maar waar de Nederlanders, zonder de halffitte Belg Bakkali, hun kansen lieten liggen, was Milan wel efficiënt. Een plaatsbal van Boateng was doelman Zoet te machtig.

  Na de rust liet Wijnaldum dé kans op de 1-1 onbenut. Abbiati pakte uit met een knappe redding.

  Een acrobatische Balotelli, voor de rest onzichtbaar, maakte er aan de overkant op corner 2-0 van. In het slot bekroonde Boateng zijn sterke match met een tweede goal.

  Real Sociedad - Lyon 2-0

  Lyon, ooit een vaste waarde in de eindfase van de Champions League, heeft een roemloze aftocht beleefd. Sociedad had met twee schitterende goals al de basis gelegd voor de kwalificatie in de heenmatch. Lyon joeg Sociedad ook in Spanje zelden schrik aan. Vela draaide op het einde het mes twee keer extra in de wonde.

  Celtic - Karagandi 3-0

  De Schotten hadden zichzelf in een lastig parket gebracht in Kazachstan (2-0-verlies). Karagandi hield ook in de terugmatch lang stand, maar Commons vond vlak voor het rustsignaal toch een gaatje. De 2-0 van Samaras volgde snel, maar Karagandi bleef hopen op verlengingen. Forrest maakte in de 93e minuut een einde aan de Kazakse wensdroom.