• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  17-jarige Duval verrast ex-USO-winnares Stosur

  Samantha Stosur (r) won de US Open in 2011.

  De 17-jarige Amerikaanse Victoria Duval heeft voor de eerste stunt gezorgd: de nummer 296 van de wereld wipte de Australische Samanta Stosur, de US Open-winnares van 2011 en nummer 11 van de wereld, in drie sets: 5-7, 6-4, 6-4. Het verhaal van Duval, die afkomstig is van Haïti, is speciaal.

  Duval kwam uit de kwalificaties. Ze speelde eerder dit jaar nog geen match op een hoofdtabel én het was nog maar haar tweede match op een grandslamtoernooi.

  Haar vorige grandslammatch was ook in New York, vorig jaar, toen Kim Clijsters haar met 6-3, 6-1 kansloos uitschakelde.

  Maar deze keer was het anders. Duval vocht voor wat ze waard was én werd ook geholpen door de 56 directe fouten van Stosur, die de voorbije drie edities telkens minstens de kwartfinales haalde.

  "Ik heb veel te veel fouten gemaakt", treurde Stosur. "Bij 3-0 en 4-2 voor in de tweede set heb ik al mijn kansen laten liggen."

  Duval, die gevormd werd door Nick Bollettieri, maalde er niet om. Bij haar vierde matchbal maakte ze het af en begon ze in het rond te springen.

  "Ik kan me die matchbal niet eens meer herinneren. Er gingen zoveel emoties door mijn hoofd. Ik denk dat ik echt blij was. Dat kan je wel zeggen als je me zo ziet springen."