• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mourinho: "Ik geef Rooney nog 48 uur"

  Wordt Rooney straks een ploegmaat van Eden Hazard en de andere Belgen?

  José Mourinho heeft Wayne Rooney een ultimatum gesteld. Als de spits Manchester United wil inruilen voor Chelsea, moet hij dat binnen twee dagen beslissen.

  Chelsea flirt sinds enkele weken openlijk met Rooney. Het bracht zelfs al twee keer een officieel bod uit op de 27-jarige aanvaller, maar stuitte telkens op een negatief antwoord van Manchester United.

  Enkele dagen voor de sluiting van de transfermarkt (volgende maandag 2 september) heeft José Mourinho Rooney nog altijd niet opgegeven. De coach wil weten wat Rooneys toekomstplannen zijn en wel snel. "Binnen 48 uur", zegt hij. "Zo niet, dan gaan we voor iemand anders."

  Rooney speelde gisteren de hele wedstrijd tegen Chelsea (0-0). Ondanks zijn wil om de club te verlaten, steunden de fans hem door dik en dun. Mourinho: "In zo'n situatie is het normaal gezien omgekeerd. Maar Manchester United is blijkbaar een heel speciale club. Als Rooney uiteindelijk toch wil blijven, zal ik de eerste zijn om dat te respecteren."

  Samuel Eto'o (32) wordt intussen door verschillende media genoemd als alternatief. De Kameroense spits staat aan de uitgang bij het Russische Anzji Machatsjkala, waar een exodus aan de gang is nadat eigenaar Soelejman Kerimov de geldkraan dichtgedraaid had.