• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Fluitconcert voor onderhandse opslag van Janowicz

  Wimbledon-revelatie Jerzy Janowicz heeft weinig plezier beleefd aan zijn US Open. De boomlange Janowicz kwam er tegen Maximo Gonzalez, de nummer 247 van de wereld, nauwelijks aan te pas en verloor met 6-4, 6-4 en 6-2. Maar het was vooral opvallend hoe hij het publiek tegen zich in het harnas wist te jagen.

  Janowicz, die sukkelt met een rugletsel, zat duidelijk niet lekker in zijn vel in New York. Hij sloeg 11 dubbele fouten en 53 unforced errors, gooide met flesjes, discussieerde met de umpire en als klap op de vuurpijl haalde hij de hoon van het publiek op zijn hals door onderhands te serveren.

  Janowicz treedt met zijn opslag in de voetsporen van Michael Chang, die het in 1989 als eerste deed. Martina Hingis deed het hem in 1999, met succes, na.

  Janowicz, die zich zaterdag blesseerde tijdens een fitnesssessie, slikte de bittere pil door: "Ik kon niet opslaan. Ik kon niet springen en mijn opslagbeweging maken. Maar ik dacht nooit aan opgeven. Ik probeerde door te vechten, je weet nooit wat er gebeurt."

  Bekijk hieronder Chang en Hingis met hun opslagen