• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Hooghe: "WK 2022 in zomer is problemen vragen"

  Michel D'Hooghe pleit al langer om het WK 2022 in Qatar niet in de zomer te organiseren. De Belg, baas van de medische commissie van de FIFA, krijgt mogelijk zijn zin. FIFA-voorzitter Sepp Blatter zou nu ook gewonnen zijn voor het idee om het WK te verplaatsen naar de winter.

  "Ik heb ook opgevangen dat Sepp Blatter zijn kar zou hebben gekeerd. Dat zou eerbaar zijn. Er is niks mis mee om terug te komen op je beslissing. Als hij zich bedacht heeft, is dat waarschijnlijk gebeurd onder invloed van anderen", zegt Michel D'Hooghe aan Sporza.

  "In oktober komt het Uitvoerend Comité van de FIFA samen. Daar zal de organisatie van het WK in Qatar wellicht op het programma staan. Als het verplaatst wordt, zal dat een grote invloed hebben op de voetbalkalender. Dan zullen we met alle betrokken partijen om de tafel moeten gaan zitten om tot een compromis te komen."

  "Ik ben wellicht een van de eersten geweest - nog voor het WK werd toegewezen aan Qatar - om te zeggen dat een WK in volle zomerhitte daar nagenoeg onmogelijk is. Sepp Blatter is heel goed op de hoogte van mijn standpunt, want ik heb dit vanaf het begin klaar en duidelijk geformuleerd."

  "Het WK is ook meer dan een aantal voetbalwedstrijden. Al die mensen die op zo'n WK afkomen en dat bij temperaturen tot bijna 50 graden: dan vraag je om menselijke problemen."