• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belaey: "WK wordt eerste wedstrijd op topniveau"

  Trialbiker Kenny Belaey heeft lang getwijfeld over zijn toekomst.

  Deze week vindt in Pietermaritzburg in Zuid-Afrika het WK trialbike plaats. Kenny Belaey is na zijn polsblessure met twijfels afgereisd naar het WK. "Maar ik ben enorm gemotiveerd", zegt de 30-jarige Belg.

  Kenny Belaey brak vorig jaar zijn pols en die blessure heeft hem heel lang achtervolgd. "Door die blessure heb ik lang getwijfeld over mijn toekomst. Na veel zweten, hard trainen en vooral pijn verbijten, heb ik beslist om toch naar het WK te gaan", zegt de viervoudige wereldkampioen.

  "Zuid-Afrika ligt me na aan het hart. Mijn gevoel zegt me dat ik daar móét deelnemen. Hoe ik het ervan zal afbrengen, weet niemand. Ook ik niet. Het wordt mijn eerste wedstrijd op topniveau. Ik weet niet hoe mijn pols zal reageren."

  "De tests op training waren wel positief, dus ik hoop op het beste. Ik kom in elk geval met een fris hoofd aan de start en ik ben ook enorm gemotiveerd. Dat miste ik de vorige edities wel. Misschien kan ik dus wel voor een verrassing zorgen."

  Belaey kijkt ook al verder dan het WK. "Ik zal me in de toekomst meer toeleggen op de extrasportieve kant van mijn sport. Ik blijf wel wedstrijden rijden, vooral omdat ik de Belgische WB-manche levend wil houden. Dat heb ik zelf opgebouwd en wil ik niet laten doodbloeden."

  "Ik zal wel minder starten in het WB-circuit, want ik heb veel plannen en aanbiedingen van over de hele wereld. Ik kies dus voor een combinatie tussen wedstrijden rijden en reizen om mijn sport te promoten. Mijn sponsors zijn alvast enthousiast, want ik zal meer tijd kunnen vrijmaken voor hen."