• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants: "Vervelend, niet onoverkomelijk"

  Jan Bakelants: "Niet onoverkomelijk"

  Jan Bakelants moet door de financiële zorgen bij zijn ploeg RadioShack zijn planning op weg naar het WK in Firenze bijstellen. "Ik raak wel aan mijn kilometers", zegt hij vol vertrouwen.

  Jan Bakelants is een van de dupes van Flavio Becca's beslissing om geen geld meer in RadioShack te steken. Hij moet via een alternatieve weg - want met minder koersen - naar het WK toewerken.

  "Het is vervelend, al had ik niet zo veel meer koersen gereden. Na de Eneco Tour zou ik sowieso even rusten en op hoogtestage gaan. Ik had daarna graag Parijs-Brussel en Fourmies gereden om aan mijn wedstrijdkilometers te komen."

  "Nu moet ik op een alternatieve manier aan die kilometers raken. Maar ik rijd sowieso de twee koersen in Canada en dankzij de bond ook de GP van Wallonië."

  Voor Bakelants is het geen verrassing dat het zo afloopt met RadioShack. "Het gerucht deed al een tijdje de ronde."Volgens mij kosten die koersen niet zó veel. We krijgen een startvergoeding, dus dat zou de kosten gedekt hebben."

  "Maar Flavio wil het niet meer doen en het is z'n geld. Vorig jaar was het ook een probleem. Toen heeft Bruyneel nog lonen betaald. Hij wacht nog op geld."

  Bakelants: "Praat met een ploeg"

  Heeft dit gevolgen voor de toekomst van Bakelants? Ligt die nog bij opvolger Trek? "Ik praat met een ploeg, maar ik kan er niets over zeggen voor de punten en komma's in orde zijn gebracht."