• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vidarsson: "Verbist verdient te veel"

  Joris Delle moest een goal van De Ceulaer incasseren.

  Tegen Racing Genk gaf Cercle Brugge-trainer een basisplaats aan de nieuwe doelman Joris Delle. Publiekslieveling Bram Verbist moest tevreden zijn met een plek in de tribune. Volgens Arnar Vidarsson heeft de keeperswissel te maken met het loon van Verbist.

  Cercle Brugge huurt Joris Delle voor een seizoen van OGC Nice. De jonge Fransman mocht gisteren tegen Racing Genk meteen plaatsnemen in doel. Zijn voorganger Bram Verbist zat zelfs niet op de bank.

  "Verbist is bezig aan zijn laatste contractjaar en verdient naar Cercle-normen veel", legt assistent-trainer Arnar Vidarsson uit. "Jo Coppens, onze tweede doelman, heeft nog veel doorgroeimogelijkheden."

  "Daarom is het beter om afscheid te nemen van Verbist. Hij weegt te zwaar door op ons budget."

  Bram Verbist moest vanuit de Genkse tribune genoegen nemen met de situatie. "Ik zag mijn vervanger in doel staan, terwijl dat mijn plaats is."

  "Plezant is anders. Het deed mij wel deugd dat de Cercle-supporters mij steunden. Ik wil wel meer uitleg van het bestuur, want ik kan nog altijd niet vatten wat er gebeurd is."

  Delle: "Goed gevoel na eerste match"

  Aanwinst Joris Delle stond meteen tussen de palen bij Cercle Brugge. Na vier minuten moest hij de bal al uit z'n netten vissen.

  "Dat was een serieuze tegenslag. Achteraf hebben we ons goed herpakt. De verdedigers hebben het erg goed gedaan en de communicatie was uitstekend. Ik ben ontgoocheld, maar houd een goed gevoel over aan deze match", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Dat de Cercle-aanhang de naam van Verbist scandeerde? Daar heb ik geen probleem mee."