• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanderbiest: "Wil van Berrier onze patron maken"

  Draagt Berrier binnenkort het shirt van Oostende?

  Na een matige start wil Oostende-trainer Fred Vanderbiest er nog enkele spelers bij. Franck Berrier en Jordan Lukaku lijken op weg naar de kustploeg. "Wees gerust: Berrier komt", zegt een zelfzekere Vanderbiest.

  Na vijf speeldagen staat Oostende op de 15e plaats in het klassement. Het verzamelde nog maar twee punten.

  Oostende-coach Fred Vanderbiest trok al eerder aan de alarmbel. In zijn schreeuw om versterking vond hij gehoor bij Marc Coucke, de nieuwe sterke man. In Het Nieuwsblad heeft Vanderbiest het over de spelers die op zijn verlanglijstje staan.

  Franck Berrier en Jordan Lukaku, op een zijspoor bij respectievelijk Zulte Waregem en Anderlecht, zijn fel gegeerd.

  "Wees gerust: Berrier komt", klinkt het bij Vanderbiest. "Ik maak van die jongen de patron van de ploeg. Dat is het enige wat hij vraagt, naast een mooi contractje. Ik wil Berrier al weken, maar er zwaait een Turkse ploeg met een contract voor drie jaar."

  Marc Coucke, die nu de plak zwaait bij Oostende, loopt niet te hard van stapel. "Alfabetisch staat Berrier hoog op de lijst. We zijn op zoek naar drie spelers die ervoor zorgen dat alle anderen nog beter voetballen."

  Ook Jordan Lukaku lijkt op weg naar Oostende. "Lukaku staat hoog op mijn lijstje", bevestigt Vanderbiest.