• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Snick na WK-brons: "Niet ontgoocheld"

  Van Snick vult haar WK-leemte.

  Charline Van Snick heeft België op de openingsdag van het WK judo meteen een bronzen medaille bezorgd. Het is de eerste WK-medaille voor België sinds 2009, toen Van Tichelt brons won in Rotterdam. "Ik ben niet ontgoocheld dat ik geen goud won", zegt Van Snick aan Sporza.

  Van Snick had al EK- en olympisch eremetaal (vorig jaar brons in Londen) en wilde de WK-leemte opvullen. De nummer twee van de wereld raasde als een wervelwind door haar eerste kampen.

  In de halve finales was het met de Japanse Asami, de wereldkampioene van 2010 en nummer drie van de wereld, andere koek. Van Snick kon in 5 minuten niet scoren, Asami (foto) smeerde haar een waza-ari aan.

  In de kamp om het brons stond Van Snick tegen de Cubaanse Laborde. Na een passief begin met een bestraffing voor Laborde zag Van Snick de opening om de Cubaanse nummer 34 van de wereld in een armklem vast te nemen: ippon en brons.

  En daarmee was onze landgenote erg blij. "Deze bronzen medaille doet heel erg deugd. Ik ben tevreden over mijn dag. Ik heb goed gevochten en heb bijna al mijn tegenstanders gedomineerd. Ik ben dus niet ontgoocheld dat ik naast het goud grijp."

  "Alleen tegen de Japanse ging het verkeerd. Het was een gelijkopgaand gevecht, maar zij slaagt er toch in mij te gooien en ik kon niet reageren."