• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sugar Jackson: "Op hoogste niveau terugkomen"

  Sugar Jackson is vastberaden om terug te keren op het hoogste niveau

  0 / 0

  Sugar Jackson is vastberaden om terug te keren op het hoogste niveau

  Het is nog onduidelijk wanneer Sugar Jackson, in maart knock-out geslagen door de Fransman Horta, weer de bokshandschoen oppakt. Jackson wil eerst helemaal herstellen van een oogblessure en evenwichtsproblemen. En laat zich ook professioneler begeleiden, zo zei hij aan Sporza tijdens de voorstelling van zijn autobiografie "Hart Geraakt".

  Sugar Jackson is nog niet helemaal oké na zijn verloren kamp in maart. Een blinde vlek in zijn oog is intussen wel weggewerkt. Daarnaast kampt de bokser ook met evenwichtsproblemen door te fel doorgedreven krachttraining. Volgens de dokters is hij voor 90% hersteld.

  Jackson: "Met mijn gezondheid is alles goed. Alleen moet ik nog even geduld hebben. Misschien ben ik morgen weer helemaal hersteld? Maar dat kan ook pas over een maand, misschien zelfs over een jaar zijn."

  "Het is wachten tot alles weer goed is en dan is het weer Sugar Time. Zeker weten."

  Manager Patrick De Bouw (ook auteur van het boek): "Het plan is om terug te komen op het hoogste niveau. Al gaat de gezondheid voor. Als blijkt dat het niet meer goed komt met zijn ogen, zijn evenwicht of zijn hersenen, dan stoppen we onmiddellijk."

  Jackson werkt intussen al aan een B-plan. Naast de uitgave van zijn boek opent hij in september de Sugar Jackson Boxing Club, om jonge boksers op te leiden. Bovendien begint hij met een project rond showboksen op evenementen.

  "Met de juiste mensen samenwerken"

  "In de wereld van topsporters is er soms veel amateurisme", zegt De Bouw. "Er lopen ook veel mensen rond met slechte bedoelingen."

  "Het boek is niet alleen een overzicht van zijn leven en zijn carrière. Het is er ook om jonge sporters te sensibiliseren. Er wordt heel veel misbruik gemaakt van talentvolle jongeren."

  Jackson: "Soms loopt alles goed, soms kom je miserie tegen. Het is belangrijk om met de juiste mensen samen te werken. Niet zoals diegenen waar ik destijds mee werkte."

  "Misschien wel een carrière als fotomodel"

  Jackson denkt al volop aan een leven na zijn bokscarrière. Een nieuwe wending, die hij doortrekt met een nieuwe haarnsnit. 

  "Vroeger leek mijn haardos altijd ontploft. Het was eens tijd voor iets anders. Met dank aan mijn vrouw. En ik vind dat die nieuwe snit me best staat. Misschien moet ik wel nadenken over een carrière als fotomodel?", grapt hij.

  "Hart Geraakt", met ondertitel "zonder slag of stoot", ligt vanaf 15 oktober in de winkel.