• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Malisse: "Nog naar Australië en dan is het genoeg geweest"

  Malisse: "Een leven zoals Federer zou ik niet graag willen."

  Zeg nooit nooit, maar Xavier Malisse hangt in 2014 zijn racket aan de haak. "Ik zou graag nog een keer in Australië spelen en dat is het genoeg geweest", zegt de 33-jarige tennisser. "Het is tijd voor iets anders."

  Xavier Malisse sprak in het verleden ook al eens over een nakend afscheid. Maar in New York, waar hij de US Open afwerkt, lijkt het dit keer toch wel menens.

  Malisse is moe. Sinds anderhalve maand sukkelt hij met zijn conditie. "Me opladen voor de zomer viel mij enorm zwaar", zegt hij aan Sporza. "Het wordt altijd maar moeilijker om me op te peppen voor die trainingen."

  "Ik zou graag nog één keer de Australian Open spelen (in januari, red) en dan zal het genoeg geweest zijn. Het tennissen is geen probleem. Dat zal altijd een deel van mijn leven blijven. Maar je moet in topconditie zijn."

  Malisse droomt ervan om na zijn carrière jonge spelers te begeleiden. Zelf heeft hij altijd moeten horen dat hij er te weinig heeft uitgehaald.

  "Ach, ik hoor dat al sinds mijn 13e. Ik ben content met wat ik verwezenlijkt heb. Misschien had ik iets vroeger moeten beseffen dat ik een tenniscarrière kon uitbouwen. Maar goed, een leven zoals Roger Federer zou ik ook niet willen. Ik heb in de top 20 en de top 30 gestaan. Het was mooi."