• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Leye is 7 à 9 maanden out met gescheurde knieband

  Mbaye Leye is pas in april weer beschikbaar voor de play-offs.

  Slecht nieuws voor Mbaye Leye en Zulte Waregem. De Senegalese spits heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en is 7 à 9 maanden out. Leye, die zich gisteren blesseerde tegen Oostende, wordt binnenkort geopereerd. "Dit is een klap voor hem en voor de club", zegt coach Francky Dury.

  Leye verdraaide zijn knie bij een duel laat in de match in Oostende. Een scan vandaag bevestigde de ergste vermoedens: een gescheurde kruisband.

  Zulte Waregem schat de inactiviteit van zijn spits somber in. In het beste geval haalt hij de play-offs nog, in het slechtste geval is zijn seizoen voorbij.

  Ook op korte termijn is de blessure een streep door de rekening van Francky Dury en de zijnen. Donderdag moet Zulte Waregem een 1-1 goedmaken in Nicosia om door te stoten naar de groepsfase van de Europa League.

  "Een klap voor hem en de club"

  Francky Dury voelde de bui gisteren al hangen. "We wisten onmiddellijk dat het erg was. De eerste tekenen wezen op de kruisband", zegt de coach aan Sporza.

  "Vanochtend had Leye nog de indruk dat het toch niet zo erg was. Dit is dan ook een klap voor hem én de club. Ik heb hem de voorbije uren zo goed mogelijk bijgestaan. We beleefden samen fantastische momenten en wil er ook nu om hem letterlijk te ondersteunen."

  "Leye zit uiteraard in de put, want een transfer is niet meer aan de orde. Hij was onze Drogba, iemand die de klappen opvangt en de jeugd bij de hand neemt."

  Zulte Waregem was al aan het anticiperen op een mogelijk vertrek van Leye, dus normaal gezien moet er nog een vervanger komen voor het einde van de transfermarkt. "We proberen zijn verlies zo goed en zo kwaad op te vangen."

  "Een speler als Leye vervang je niet zomaar, maar ik sla niet in paniek. We hebben veel kwaliteiten. We hebben al veel pech gehad dit seizoen, maar de groep is sterk genoeg om zich ook over deze tegenslag te zetten."