• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  James Blake houdt ermee op na de US Open

  "Ik heb 14 jaar genoten van elke minuut."

  James Blake vindt het op zijn 33e welletjes. Na de US Open houdt de voormalige nummer vier van de wereld ermee op. "Ik heb 14 jaar lang van elke minuten genoten. Meer kon ik niet wensen."

  Blake won tien ATP-toernooien in zijn carrière. De harde ondergrond was de favoriete speeltuin van de Amerikaan. Twee keer stond hij in de kwartfinales van de US Open (2005, 2006), één keer in de kwartfinales van de Australian Open (2008).

  Door blessures bleef hij de laatste jaren op het tweede plan. Hij zakte daardoor terug naar de 100e plek op de ATP-ranglijst. Blake speelt in de eerste ronde in New York tegen de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-79).

  "In mijn ogen had ik een fantastische carrière, maar ik weet ook wel dat ik de geschiedenisboeken niet zal halen. Ik ben blij dat ik zelf kan beslissen wanneer ik stop en niet door een blessure wordt gedwongen. Dit is het juiste moment. Ik wil meer tijd bij mijn familie doorbrengen."