• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Geldkraan dicht: einde seizoen Devolder

  Devolder: "Ik kijk ernaar uit om wat vroeger met vakantie te gaan."

  RadioShack gaat volgend jaar over in Trek, maar een vlotte overgang wordt dat niet. Huidig geldschieter Flavio Becca weigert nog één cent in zijn team te steken. RadioShack rijdt daarom alleen nog maar de WorldTour-wedstrijden. Dat heeft zo zijn gevolgen voor Monfort en Bakelants richting WK.

  Stijn Devolder mag een kruis trekken over het WK. Het seizoen van de Belgische kampioen zit erop. Met Hamburg reed hij zijn laatste koers.

  "Ik doe nog mee aan een paar kermiskoersen en criteriums, maar over een drietal weken stop ik ermee", zegt Devolder in Gazet van Antwerpen. 

  "Voor ik ziek werd was het de bedoeling dat ik een poging zou doen om de WK-vorm te pakken te krijgen door aan te treden in de Ronde van Groot-Brittannië. Maar we doen niet eens mee."

  "Dus zet ik de fiets voor één keer vroeg aan de kant. Dat komt me niet eens slecht uit. Bij Vacansoleil en Quick-Step fietste ik elk jaar door tot half oktober, dus kijk ik nu wel uit naar een vervroegde vakantie."

  Monfort: "Zelf stage inlassen voor WK"

  Voor Maxime Monfort komt de chaos bij RadioShack wel ongelegen. Hij heeft zijn zinnen gezet op deelname aan het WK in Firenze.

  "Ik doe mee in Plouay en aan de twee WorldTour-koersen in Canada. De tussenperiode moet ik opvullen door zelf een stage van tien dagen in te lassen. Ideaal is het allemaal niet, maar bondscoach
  Bomans weet waar ik mee bezig ben."

  "Het gebrek aan competitieritme zal ik dan maar moeten goedmaken op training. Makkelijk wordt het niet, maar moeilijk gaat ook."

  Hoe Jan Bakelants, die een vrije rol ambieert, naar het WK zal toeleven, is nog niet bekend. Ben Hermans, de vierde Belg van RadioShack, is aan de slag in de Vuelta.