• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondspreses: "Prestatie Red Panthers is schitterend"

  Sporza sprak met Marc Coudron.

  Het EK hockey zit erop. Met een zilveren medaille voor de Red Lions en de vierde plek voor de Red Panthers kunnen de Belgen terugblikken op een geslaagd toernooi. "Ik ben zeer tevreden", reageert bondsvoorzitter Marc Coudron.

  Bondspreses Marc Coudron sprak met Sporza over de prestaties van de hockeyvrouwen en -mannen. "Ik ben zeer tevreden over wat ze gepresteerd hebben. Al komt die evolutie er niet plotseling."

  "De mannen zijn al een paar jaar goed bezig. Ook in de jeugdreeksen verzamelden we al een paar Europese titels. Dit is dus een normale evolutie."

  "Wat de Panthers gepresteerd hebben, is echt schitterend. We mogen niet vergeten dat zij enkele jaren geleden nog in de Europabeker B uitkwamen en dus niet bij de beste acht Europese landen zaten."

  "Mooiste hockeytoernooi ooit"

  Coudron had ook lovende woorden voor de organisatie van het EK in Boom. "Dit was het mooiste toernooi dat ooit in de hockeywereld georganiseerd werd."

  "Ik had nooit durven dromen dat zo'n toernooi in België zou kunnen plaatsvinden. De andere landen op dit EK hebben ons al gefeliciteerd. Ook de spelers vonden het fantastisch. Alles was bijzonder positief."