• home
 • video
 • pas verschenen

  Willian wordt concurrent voor Hazard en De Bruyne

  Willian is de volgende in rij die Anzji verlaat.

  Chelsea heeft zijn middenveld nog wat versterkt: het heeft een deal met de Braziliaanse spelmaker Willian van Anzji. De transfer gaat wel pas door als Willian een werkvergunning krijgt voor Engeland. Dat weet hij woensdag. Tottenham haalde dan weer een Roemeense verdediger.

  Willian, 25 jaar en tweevoudig international, onderging woensdag medische tests bij Tottenham, maar toen kwam Chelsea op de proppen.

  Willian kwam pas sinds begin dit jaar naar Anzji voor 35 miljoen euro, maar eigenaar Kerimov heeft iedereen in de uitverkoop gezet. Die som zou Chelsea-eigenaar Abramovitsj ook betalen. Willian speelde voor Anzji bij Sjachtjar Donjetsk in Oekraïne, waar hij 20 keer scoorde in 140 matchen.

  Als hij groen licht krijgt wordt Willian bij Chelsea een concurrent voor Hazard, De Bruyne, Mata, Oscar, Moses en Schürrle. Chelsea-coach José Mourinho liet alvast verstaan dat sommige spelers nog kunnen verhuurd of verkocht worden.

  Roemeen Chiriches verdedigt voor Tottenham

  Het greep dan wel naast Willian, maar Tottenham ziet wel de Roemeense verdediger Vlad Chiriches overkomen van Steaua Boekarest. "De twee clubs hebben een akkoord", zegt Steaua-coach
  Laurentiu Reghecampf. "Ik ben blij voor Vlad."

  Tottenham zou 9,5 miljoen euro betalen, een clubrecord voor Steaua. De 23-jarige Chiriches maakte in januari 2012 z'n debuut voor de Roemeense club. Bij Tottenham spelen de Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli.