• home
 • video
 • pas verschenen

  Neuville strandt op zucht van eerste WK-zege

  Neuville bevestigt dit seizoen op het hoogste niveau.

  Niet Thierry Neuville, maar wel de Spanjaard Dani Sordo (Citroën) heeft de rally van Duitsland, de negende manche van het seizoen, gewonnen. De Fransman Sébastien Ogier, die vrijdag al uit de bocht ging en alle hoop op de zege had verloren, blijft WK-leider.

  Thierry Neuville (Ford) had bijna op het hoogste schavot gestaan, maar een foutje in de laatste rechte lijn van de laatste rit op zondag kostte hem een eerste zege. Neuville eindigde voor de derde keer dit seizoen tweede.

  Neuville en Dani Sordo (Citroën) vochten een verbeten strijd uit in Duitsland. Voor de laatste twee slotritten vandaag was het verschil nog geen seconde. Sordo reed een kleine bonus bij elkaar na de eerste en dus nam Neuville alle risico's.

  Op enkele honderden meters van de eindstreep ging Neuville in de fout. Hij verloor 50 seconden en weg was de glorie. De Belg verstevigt wel zijn tweede plaats in de WK-stand, achter leider Sébastien Ogier (Volkswagen). "Na het bos schatte ik een bocht naar links tussen de wijngaarden niet goed in. Ik ging van de weg", beschrijft Neuville zijn foutje.

  Sordo zorgde dan weer voor een eerste Spaanse overwinning sinds Carlos Sainz in 2004. "Dit is een geweldige dag voor mij", zegt Sordo na zijn eerste WK-zege. "Neuville heeft me tot het uiterste gedreven."

  Uitslag:

  01. Dani Sordo (Spa/Citroën) in 3u15'19"4
  02. Thierry Neuville (Bel/Ford) op 53"0
  03. Mikko Hirvonen (Fin/Citroën) 2'36"1
  04. Martin Prokop (Tsj/Ford) 8'00"8
  05. Robert Kubica (Pol/Citroën) 9'01"3

  06. Elfy Evans (GBr/Ford) 9'14"2
  07. Jari-Matti Latvala (Fin/Volkswagen) 9'55"0

  16. Sébastien Ogier (Fra/Volkswagen) 26'48"3

  • winnaars ritten: Ogier 6, Neuville 4, Latvala 2, Sordo 3
  • rit 14 werd geannuleerd