• home
 • video
 • pas verschenen

  Baugnies en belofte Wallays winnen op BK

  In Lommel zijn vandaag twee Belgische driekleuren uitgereikt. Bij de beloften was Jens Wallays de sterkste. Bij de elite zonder contract mocht Jérôme Baugnies het zegegebaar maken na een sterke race.

  Jens Wallays (Omega Pharma-Quick Step) heeft zondag in Lommel het BK voor beloften gewonnen. Op het eind gooide hij zijn medevluchters Maarten Craeghs en Frederik Frison (allebei Lotto-Belisol) overboord. Craeghs pakte zilver, Frison brons.

  "Ik denk dat ik pas over enkele uren zal beseffen dat ik kampioen ben", zegt Wallays, de broer van profrenner Jelle Wallays. "Ik ben er nog altijd niet goed van."

  Bij de elite zonder contract is Jérôme Baugnies de nieuwe kampioen. De 26-jarige bleef samen met Stig Broeckx een achtervolgend peloton voor en won simpel in een spurt met zijn tweeën.

  "Het is mijn zestiende zege van het seizoen, ze kunnen niet zeggen dat de titel onverdiend is. Ik had wel het geluk dat ik met Broeckx een sterke gezel had." Baugnies hoopt op een nieuwe kans in het profpeloton.