• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Swings is weer de ster op WK skeeleren

  Bart Swings veroverde zijn derde wereldtitel.

  Bart Swings heeft zondag een tweede en derde gouden medaille behaald op het WK skeeleren in Zandvoorde. Hij won met zijn Belgische ploegmaats de aflossingsrace over 3.000 meter en 's avonds ook de kilometer. Vrijdag was hij al de beste in de puntenafvalling.

  Swings vormde een team met Jore Van den Berghe en Tim Sibiet. De drie zetten een schijnbaar hopeloze situatie na een val van een concurrent, nog recht. In de laatste ronde sprintte Swings naar winst.

  Later op zondag moest Swings ook nog aan de bak op de 1.000 meter. Ook daarin toonde de Belgische schaatser/skeeler zijn klasse. Hij pakte zijn derde goud op zijn derde nummer.

  "Het was weer een mooie dag. Samen met mijn sterke team en zelf op 1 km wereldkampioen in eigen land. De steun was geweldig", twitterde Swings.