• home
 • video
 • pas verschenen

  Wickmayer: "Ik zit in een doorknokfase"

  De opdracht van Yanina Wickmayer in de eerste ronde van de US Open is niet eenvoudig. Ze speelt tegen Maria Kirilenko, de nummer 16 van de wereld. "Dat wordt een uitdaging. Ik probeer positief te blijven en bij te leren", zegt onze landgenote.

  Wickmayer en Kirilenko kunnen het goed met elkaar vinden. "Ja, we zijn goeie vriendinnen. Daarom vond ik het niet zo'n toffe loting", vertelt Wickmayer aan Sporza. "We speelden dit jaar al twee keer tegen elkaar, dat waren twee goeie matchen."

  Op hardcourt verloor Wickmayer, op gras won ze. "Maria is een heel complete speelster. Ze kan alles, variëren en agressief spelen. Het wordt een leuke uitdaging."

  Sinds Wimbledon loopt het niet zo lekker voor Wickmayer, met uitschakelingen in eerste en tweede rondes en vorige week in New Haven zelfs in de kwalificaties. "Ik had liever meer matchen gewonnen, maar zie dit ook als een leerproces", zegt Wickmayer. "Ik probeer positief te blijven en bij te leren."

  "Er waren ook enkele goeie matchen bij en ik had niet altijd geluk met de lotingen. Het is niet makkelijk als je geen reekshoofd meer bent. Dit is een "doorknokfase". Maar ik voel me goed, heb goeie mensen om me heen en het gaat goed op training. De resultaten zullen wel volgen."

  Yanina Wickmayer heeft wel iets met de US Open. In 2009 haalde ze nog de halve finales. Ze verloor toen van Caroline Wozniacki. Bekijk die beelden nog eens bovenaan deze pagina.