• home
 • video
 • pas verschenen

  Vettel: "In Francorchamps ontdek je je limieten"

  Vettel: "Jammer dat Kimi niet komt"

  F1-Wereldkampioen Sebastian Vettel is als WK-leider naar Francorchamps afgezakt. Na een break van enkele weken valt nog af te wachten of hij in zijn Red Bull de tegenstand kan blijven domineren.

  Sebastian Vettel voelt zich prima in België. Hij houdt van de Grote Prijs in Francorchamps. "De bochten zijn bijzonder uitdagend. Hier ontdek je je eigen limieten en die van de auto."

  Vettel kende een prima eerste deel van het seizoen. "Maar na de zomerpauze is het toch even koffiedik kijken waar iedereen staat na updates en verbeteringen aan de auto's", zegt de Duitser.

  "Maar ook onze ingenieurs blijven uiteraard hard werken en ik denk dat ook zij oplossingen vonden om mijn auto te verbeteren."

  "Het is en het blijft altijd onze ambitie om te winnen. Dat lukte alvast goed in de eerste seizoenshelft. Dat willen we blijven doen en daar werkt het hele team hard aan."

  "Jammer dat Kimi niet komt"

  Sebastian Vettel krijgt na dit jaar een nieuwe ploegmaat bij Red Bull. Ondanks aanhoudende geruchten is een komst van Kimi Räikkönen niet meer aan de orde. "Spijtig", zegt Vettel. "Ik kan het heel goed vinden met Kimi."

  "Ik vind het jammer dat zijn transfer naar onze ploeg is afgeketst. Hij is een speciale rijder en als hij een nieuwe ploeg zoekt, hoop ik dat hij er een vindt waar hij gelukkig is."