• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Praet speelt gewoon opnieuw"

  Van den brom was niet tevreden over de wedstrijd van vorige week.

  Ondanks 0-3-winst donderde het vorige week bij Anderlecht na de match tegen Waasland-Beveren. Onder meer Dennis Praet kreeg de wind van voren van coach John van den Brom. "Ik kreeg deze week op training de reactie die ik wou", zegt Van den Brom.

  Zondag speelt Anderlecht in eigen huis tegen Charleroi. Coach Van den Brom hoopt dat de lijn van deze week op training doorgetrokken wordt. Mét Dennis Praet op kop.

  "Ik kan wat streng geklonken hebben over Dennis, maar ik zeg wat ik gezien heb", zegt Van den Brom op de persbabbel. "Dennis werd door iedereen terecht de hemel in geprezen. Maar soms kom je ook wel eens moeilijkere momenten tegen. Daar moet je kunnen mee omgaan."

  "Voor Dennis was het misschien een slecht moment om maandag in Extra Time te zitten, maar voor zijn ontwikkeling is het goed om ook met zulke momenten om te moeten gaan."

  "Ik heb met Dennis gesproken, maar ben vooral blij met zijn reactie. Hij heeft fantastisch getraind de voorbije week. En hij speelt zondag ook gewoon, laat dat duidelijk zijn."

  "Voor Milivojevic is het allemaal nieuw"

  Ook Luka Milivojevic zorgde vorige week voor onrust bij Anderlecht. De nieuwe aanwinst was ontevreden bij zijn wissel en liet dat ook blijken. "Het is hier allemaal nieuw voor hem", reageert Van den Brom.

  "Ik zag dat Luka het heel moeilijk had omdat hij gewisseld werd terwijl hij hier pas is, maar we hebben een goede communicatie met onze spelers. Besnik Hasi heeft goed op hem ingepraat."

  "Milivojevic was op het middenveld een driehoek met de punt naar achter gewend en komt nu terecht in een driehoek met de punt naar voor. Dat is aanpassen."

  "Maar ook Luka speelt zondag, we gaan geen gekke dingen doen. Alle spelers waren het trouwens met me eens dat de match in Beveren erg slecht was. Deze week hebben ze zich dan ook herpakt."

  "Denk niet dat Kouyaté nog vertrekt"

  Volgens de makelaar van Cheikhou Kouyaté kan het volgende week toch nog tot een vertrek van de Senegalese verdediger komen. Onder meer Fulham zou geïnteresseerd zijn. Van den Brom wil echter van geen transfer weten.

  "Als Kouyaté zou vertrekken, komt er een andere centrale verdediger", zegt de Anderlecht-coach in de kranten. "Maar ik denk niet dat Cheikhou nog zal vertrekken. De speler bepaalt niet of we wel of niet praten."

  "Als club kan je ook zeggen: "Hij is niet te koop". Ik vind dat we dat moeten doen, zeker nu we de transferdeadline naderen. Er zijn al genoeg sterkhouders vertrokken."