• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryckeman: "Ik heb een vlek op mijn long"

  Brian Ryckeman won in Barcelona zilver op het WK.

  Brian Ryckeman heeft een vervelende blessure opgelopen. De zwemmer heeft een vlek op zijn long. "Wellicht is het een bacteriële infectie", zegt Ryckeman. Onze landgenoot behaalde in juli op het WK nog de zilveren medaille op de 25 kilometer in open water.

  Brian Ryckeman had al een tijdje last. "Ik ben al twee maanden op de sukkel met pijn aan mijn linkerlong en mijn ribben", zegt de zwemmer. "Het probleem was net voor het WK van de baan, maar dook weer op."

  "Een CT -scan van mijn longen heeft een letsel aan mijn long aan het licht gebracht. Ik heb een vlek op mijn long en die duwt tegen mijn rib."

  "Na de volgende onderzoeken weet ik wat het precies is, maar wellicht is het een bacteriële infectie. Dat is niet ernstig, maar wel ongemakkelijk."

  "Ik heb dit weekend de GP van Ohrid laten vallen om mijn lichaam wat rust te geven. Volgende week zwem ik wel de GP Capri-Napoli, mijn tweede grote doel van het jaar. Als alle spieren soepel zijn en het water niet te koud is, dan is er geen probleem."