• home
 • video
 • pas verschenen

  Houd deze vijf buitenlanders in het oog in de Vuelta

  Wij houden alvast deze vijf buitenlanders in het oog.

  Naast de topfavorieten voor het eindklassement zal de Vuelta ook gekleurd worden door een sliert andere smaakmakers. De vijf buitenlanders die volgens ons hoge ogen kunnen gooien: Adam Hansen, Ivan Basso, Chris Horner, Zdenek Stybar en Thibaut Pinot.

  1. Adam Hansen (Lotto-Belisol)

  De Australiër van Lotto-Belisol probeert in Spanje voor de zevende keer op rij een grote ronde uit te rijden, een kabinetstukje. De 32-jarige hardrijder was dit seizoen al succesvol in de zevende etappe van de Giro.

   

  2. Ivan Basso (Cannondale)

  De voorbije weken verkondigde Ivan Basso meermaals dat hij zichzelf al op het eindpodium in Madrid ziet. De tweevoudige Girowinnaar reed in de Ronde van Polen geregeld op de voorposten. Kan Basso, ondertussen al 35, drie weken lang op een hoog niveau acteren in een Vuelta op maat van explosieve klimmers?

  3. Chris Horner (RadioShack)

  Op 41-jarige leeftijd wil Horner (links op de foto) zich alsnog op het podium van een grote ronde hijsen. De Amerikaan moest passen voor de Tour met knieproblemen. Maar twee weken geleden toonde Horner dat hij alvast in goede doen verkeert door de tweede plaats te pakken in de Tour of Utah, na Tom Danielson.

  4. Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step)

  De 27-jarige Tsjech etaleerde vorige week zijn uitstekend vormpeil door twee ritzeges en de eindwinst binnen te rijven in de Eneco Tour. In de Vuelta komt Omega Pharma-Quick Step met een ploeg vrijbuiters aan de start, waardoor Stybar er zijn ritjes zal mogen uitpikken.

  5. Thibaut Pinot (Fdj)

  Vorig jaar was Pinot de absolute revelatie in de Tour, maar in de 100e editie kon de Fransman niet bevestigen. De jonge klimmer kwam, mentaal leeg gestreden, niet meer aan de start van de 16e etappe. De diagnose: daalangst. Kan Pinot in een Vuelta met 11 aankomsten bergop zijn daalvrees overwinnen?