Ga naar de inhoud

Hamilton heeft de pole beet in Francorchamps

 za 24 augustus 2013 15:01
Lewis Hamilton was de snelste op het natte wegdek.
Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de beste tactische keuzes gemaakt in Francorchamps en heeft daar de poleposition aan overgehouden. WK-leider Sebastian Vettel start naast de Brit vanaf de eerste rij. Voor Hamilton is het de vierde poleposition op een rij.

Na enkele weken "zomervakantie" blijken de waardeverhoudingen niet al te zeer door elkaar geschud in de Formule 1. Het was vooral de regen die een belangrijke rol speelde in de kwalificaties.

Net toen de 10 overgebleven rijders zich klaarmaakten voor de derde en laatste kwalificatiesessie begon het te regenen in Spa.

Paul di Resta kwam meteen buiten met de juiste banden en leek op weg naar de poleposition. De toppers beten hun tanden stuk op de tijd van Di Resta, maar in de slotminuten werd het weer droger.

Mark Webber, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton hadden geluk, ze reden net op tijd over de finishlijn en mochten nog een extra rondje afleggen.

Hamilton kwam uiteindelijk als laatste in de beste tijd over de streep. Hij reageerde met een luide kreet toen hij hoorde dat hij WK-leider Sebastian Vettel de pole afgesnoept had. De Ferrari's presteerden minder. Zij starten allebei op de vijfde rij.

Startgrid:

  1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)
  2. Sebastian Vettel (Dui-Red Bull)
  3. Mark Webber (Aus-Red Bull)
  4. Nico Rosberg (Dui-Mercedes)
  5. Paul Di Resta (GBr-F.India)
  6. Jenson Button (GBr-McLaren)
  7. Romain Grosjean (Fra-Lotus)
  8. Kimi Räikkönen (Fin-Lotus)
  9. Fernando Alonso (Spa-Ferrari)
  10. Felipe Massa (Bra-Ferrari)