• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin: "Vol vertrouwen voor de US Open"

  Goffin: "Met vertrouwen in New York"

  David Goffin is klaar voor de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het tennisseizoen. "Ik begin vol vertrouwen, want ik won de laatste weken heel wat matchen op hardcourt, mijn favoriete ondergrond."

  Goffin krijgt in New York in de eerste ronde de Oekraïner Aleksandr Dolgopolov (ATP-38) voorgeschoteld.

  De winstkansen voor Goffin liggen tegen Dolgopolov toch hoger dan in Roland Garros of Wimbledon, toen hij Djokovic en Tsonga (kleine foto) trof.

  "Het kon ook moeilijk slechter dan Roland Garros of Wimbledon", knipoogt Goffin bij Sporza. "Maar ook Dolgopolov wordt lastig. Dat is elke match op een grandslamtoernooi."

  "Dolgopolov wisselt mooie dingen af met mindere. Ik hoop vooral dat ik zelf een goeie match kan spelen. Of ik win of verlies, hangt niet alleen van mezelf af, maar ik ben klaar", zegt Goffin nog bij Sporza.

  Mestach: "Tennissen na 14 maanden"

  Er nemen vier Belgen aan de US Open, want uit de kwalificaties kwamen geen extra landgenoten. Ook An-Sophie Mestach heeft de hoofdtabel van de US Open niet bereikt. Mestach, die als juniore in 2011 de Australian Open won, was blij dat ze kon meedoen.

  "Na een polsblessure die 14 maanden aansleepte, ben ik nu pijnvrij", zegt ze bij Sporza. "Ik ben blij dat ik weer kan spelen, maar ik was in deze kwalificaties misschien iets te opgefokt."

  "Ik wil graag voluit meedraaien op het circuit. Het motiveert me dat meisjes zoals Robson, die ik ken van bij de juniores, nu al veel verder staan."