• home
 • video
 • pas verschenen

  Fransman wint EK jumping, Verlooy is 25e

  Bost bleef foutloos in de finale.

  Jos Verlooy is 25e geworden op het EK jumping in Herning (Denemarken). Verlooy legde in de finale op Domino de eerste ronde af met 18 fouten en paste voor de tweede ronde. Het goud was voor de Fransman Roger-Yves Bost (48).

  Jos Verlooy had zich als enige Belg kunnen plaatsen voor de finale op het EK jumping. Dirk Demeersman en Ludo en Nicola Philippaerts haalden de top 25 niet.

  "De finale was heel moeilijk. Ik besloot niet meer te starten in de tweede ronde met al die strafpunten. Domino deed het goed deze week en ik wou hem niet voor niets nog een zwaar parcours laten afleggen. Nu verdient hij rust."

  "Ik zal me een geslaagd kampioenschap herinneren", zegt Verlooy. "Ik deed het goed in de kwalificaties en de finale van de landencompetitie."

  Roger-Yves Bost bleef twee keer foutloos en kreeg één strafpunt omdat hij iets te traag was. Het is Bosts eerste gouden medaille op een groot kampioenschap. De Britten Ben Maher en Scott Brash pakten zilver en brons.

  Groot-Brittannië had al goud gewonnen in de landencompetitie. Titelverdediger Rolf-Göran Bengtsson viel in de individuele finale net naast het podium.