• home
 • video
 • pas verschenen

  Swings verovert WK-goud in Zandvoorde

  Swings pakt het goud op de 10 kilometer puntenafvalling.

  Bart Swings heeft zich op het WK skeeleren tot wereldkampioen gekroond op de 10 kilometer puntenafvalling. Swings overvleugelde de concurrentie in Zandvoorde.

  Swings was in de finale voortdurend in de spits van het peloton te vinden. Na een derde van de wedstrijd ontsnapten de Fransen Fernandez en Contin. Die laatste is net als Swings ook een uitstekend schaatser. Swings sprong mee en kreeg de Colombiaan Perez in zijn zog.

  Swings verzamelde onderweg de meeste punten, ook al omdat hij perfect gesteund werd door trainingsmaat Fernandez. Zaterdag rijdt Swings de marathon.

  "Publiek steunde me luidkeels"

  Bart Swings was een maand geleden nog de grote slokop op het skeelertoernooi van de World Games. Hij was het dan ook aan zijn stand verplicht om in België te winnen. "Ik reed een goeie race."

  "Ik ben met de demarrage van de Fransen meegegaan. Dat kwam me goed uit, want anders had ik zelf voor de aanval moeten kiezen."

  "Ik had nog gehoopt om net als op de World Games afstand te nemen in het slot. Maar dat lukte niet. Het peloton is groter, de piste kleiner."

  "Het publiek hier in Zandvoorde heeft me luidkeels gesteund. Dat is heel bijzonder. Het helpt echt."