• home
 • video
 • pas verschenen

  Mudingayi: "Werk hard aan mijn comeback"

  Als laatste van de grote Europese competities trekt ook de Serie A zich dit weekend op gang. Inter-middenvelder Gaby Mudingayi is een van de vijf Belgen in Italië. De middenvelder werkt nog aan zijn comeback na een zware enkelblessure die hij in januari opliep.

  "Het gaat de goede kant op met me. Ik heb pas groen licht gekregen van de dokters en train opnieuw mee met de groep. Afgelopen weekend in de bekerwedstrijd tegen Cittadella zat ik op de bank. Ik ben tevreden, want ik kom van ver terug", vertelt Mudingayi in La Dernière Heure.

  "Ik schat dat ik nu aan zo'n 70% van mijn mogelijkheden zit. Ik heb nog veel werk voor de boeg, maar Inter gelooft wel nog in me. De club stuurde zelfs iemand met me mee op vakantie. Samen hebben we hard gewerkt aan mijn terugkeer. Ik hoop dat ik het vertrouwen van Inter snel kan terugbetalen op het veld."

  Inter maakte vorig jaar een belabberd seizoen door. De club werd geplaagd door blessures en werd pas negende in de Serie A. Nieuwe coach Walter Mazzarri, overgekomen van Napoli, moet Inter weer naar de top loodsen.

  "We werken enorm hard op de training. De trainer geeft ons zoveel mogelijk aanwijzingen en probeert het beste uit iedereen te halen. Zijn aanpak zal op het veld zeker zijn vruchten afwerpen. We moeten dit jaar echt opnieuw de aansluiting maken met de top. Voor het imago van de club en voor de fans. De Champions League halen is ons doel."