• home
 • video
 • pas verschenen

  KVO-fans kunnen aandeelhouder worden

  KV Oostende is momenteel de hekkensluiter in de Jupiler Pro League.

  Een harde kern KV Oostende-supporters zorgt binnenkort voor een primeur in eerste klasse. Alle fans die zondag de wedstrijd tegen Zulte Waregem bijwonen, zullen kunnen investeren in hun club. "We willen eerst nog een enquête afnemen om te kijken of er een draagvlak is bij alle fans", zegt Johan Konings, één van de initiatiefnemers.

  De supporters zullen aan het stadion zondag de vraag krijgen of en hoeveel ze bereid zijn in hun ploeg te investeren. De mogelijke bedragen gaan van 100 tot 1.000 euro.

  Met hun plan hopen de initiatiefnemers de eventuele verhuisplannen van KVO te dwarsbomen. Het streefdoel is 100.000 euro, maar als het kan wil men zelfs het dubbele bedrag verzamelen.

  Het is niet toevallig dat de fans uitgerekend bij een wedstrijd tegen Zulte Waregem de oproep zullen krijgen. Door mede-eigenaar te worden zou immers een herhaling van de "stamnummersoap" rond KVO en Patrick Decuyper (foto), ex-CEO van Zulte Waregem, vermeden kunnen worden.

  Konings: "Draagvlak nodig bij alle supporters"

  De Ochtend op Radio 1 belde met Johan Konings, een van de initiatiefnemers, over het plan. "Het idee is ontstaan door de energie die ontstond vanuit de commotie rond het stamnummer van KVO", zegt Konings.

  "Na de heisa zijn we gaan samenzitten met de supporters. We wilden deze energie op een positieve manier gebruiken. Ons idee werd meteen enthousiast onthaald door de bestaande aandeelhouders. Nu is er ook een draagvlak nodig bij alle supporters."

  "Met het geld kunnen we aandelen overkopen en via een vertegenwoordiger deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Zo kunnen de fans zeggenschap krijgen over de club."