• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany mist WK-kwalificatieduel tegen Schotland

  Kompany blesseerde zich maandag tegen Newcastle.

  België zal het op 6 september in de WK-kwalificatiematch tegen Schotland zonder Vincent Kompany moeten doen. Kompany is minstens een maand out met een liesblessure. Dat meldt zijn club Manchester City op de clubwebsite.

  Kompany moest afgelopen maandag na 70 minuten het veld verlaten in de wedstrijd tegen Newcastle. Na een tackle greep hij meteen naar zijn lies.

  Het verdict is hard: Kompany heeft een scheurtje in zijn lies en is minstens een maand out. De kapitein van de nationale ploeg mist op die manier de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd op 6 september in Schotland. Hij is er ook niet bij in de stadsderby van City tegen Manchester United, op 22 september.

  "Ik laat het laatste woord aan de dokter, maar ik denk dat Vincent minstens een maand out zal zijn", bevestigt City-coach Manuel Pellegrini op de website van Manchester City. "Vandaag of morgen zullen we weten hoelang Kompany precies out zal zijn."

  Bondsdokter: "Zal er staan tegen Kroatië"

  België speelt zijn laatste twee WK-voorrondematchen op 11 oktober in Kroatië en op 15 oktober thuis tegen Wales. Die matchen lijken voorlopig niet in gevaar, zegt Kris Van Crombrugge, dokter van de Rode Duivels.

  "Manchester City heeft ons op de hoogte gebracht van de diagnose en ik ken alle details van de blessure", vertelt hij aan Sporza. "Maar uit respect voor de speler en de club ga ik daar alleen in algemeenheden over praten."

  "Het slechte nieuws is dat hij de match tegen Schotland mist, maar het goeie nieuws is dat hij er weer zal staan tegen Kroatië en Wales. Daar moeten we ons nu op focussen."