• home
 • video
 • pas verschenen

  Kljestan: "Heb graag een vast middenveld"

  De teller van Kljestan staat dit seizoen in de competitie op twee goals.

  Anderlecht onderging van de zomer een stevige facelift. Paars-wit pakte tot nog toe een 9 op 12 in de competitie, maar toch loopt het nog niet op wieltjes. Sacha Kljestan pleit voor een vast middenveld. "Hoe vaker je met dezelfde mensen speelt, hoe beter", vindt hij.

  "Van de 80 matchen van de voorbije twee seizoenen speelden Biglia en ik er 74 samen. Toen Praet er vorig seizoen bijkwam, vormden we een vaste driehoek op het middenveld. Hoe vaker je met dezelfde mensen speelt, hoe beter. Als je wint, is het goed om de volgende wedstrijd met dezelfde mensen te spelen", zegt Kljestan in Het Laatste Nieuws.

  "Nu speelde ik de eerste match met De Zeeuw, de tweede met Tielemans, de derde met Milivojevic en de vierde voor een stuk met Milivojevic en daarna weer met De Zeeuw. Het middenveld is een beetje het hart van het team. Het is best dat dat hetzelfde blijft."

  "Of de jonge spelers geen persoonlijkheid missen? Nee, ze hébben persoonlijkheid. We missen gewoon ervaring. Het zijn allemaal "kids". Die hebben tijd nodig om te leren, maar ze hebben veel kwaliteit. En misschien wordt de onbevangenheid van onze jonge spelers dit seizoen wel ons geheime wapen."

  "Dat we nog werk hebben, is duidelijk. Maar misschien brengt Mitrovic ons straks wel zoveel présence dat hij ons serieus vooruithelpt. Hij ziet er sterk uit en straalt veel vertrouwen uit. Alleen al door de bal bij te houden, zou hij veel druk van het team kunnen halen. Misschien is Mitrovic wel dat ene ontbrekende stukje van de puzzel dat we nodig hebben."