• home
 • video
 • pas verschenen

  De Sart over debuut: "Droom die uitkomt"

  Julien de Sart begon in Minsk in de basis bij Standard.

  Julien de Sart, zoon van technisch directeur Jean-François, heeft donderdag zijn debuut gevierd voor Standard in de Europa League-wedstrijd tegen Minsk. De jonge middenvelder speelde de hele wedstrijd.

  "Mijn droom is uitgekomen. Ik wist woensdagavond dat ik in de basis zou staan. Dat had ik niet verwacht. Ik heb er alles aan gedaan om het vertrouwen van de trainer niet te beschamen", vertelt Julien de Sart in La Dernière Heure.

  "Ik was niet echt nerveus. Jelle Van Damme en Igor De Camargo hadden voor de wedstrijd met me gepraat. Ze vertelden me dat ik gewoon kalm moest blijven en mijn eigen spel moest spelen."

  "Na een aarzelend begin kwam ik beter in de match. Ik ben veel aan de bal geweest, zoals de coach me gevraagd had. Ik wilde vooral geen domme kaart pakken. Dankzij de 0-2-zege hebben we een grote stap richting kwalificatie gezet."

  Vader Jean-François de Sart: "Het is aan de trainer om het debuut van Julien te beoordelen, maar zijn prestatie was in elk geval bemoedigend.  Alweer een pluim voor de jeugdopleiding, want mijn zoon speelt al heel zijn leven voor Standard."