• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke is hoofdaandeelhouder van Oostende

  Marc Coucke (r) en Yves Lejaeghere.

  Marc Coucke is de nieuwe hoofdaandeelhouder van KV Oostende. Coucke verwerft 60% van de aandelen. "Het leeft hier enorm én er staat een goeie structuur. Alleen kan de club financieel niet mee met eerste klasse", verwoordt hij zijn beslissing. Yves Lejaeghere houdt 30% over en blijft voorzitter.

  Het bestuur van Oostende trok al een aantal jaar aan de mouw van Coucke, die al sinds zijn jeugd supporter is. "Ik ben overstag gegaan, omdat ik denk dat het nu het juiste moment is", zegt hij.

  "Wat ik de voorbije weken zag, was het laatste duwtje dat me over de brug deed komen", zegt Coucke, die eerder al zijn centen van Omega Pharma in het wielrennen stak.

  "KV Oostende speelt in eerste klasse, het leeft hier enorm én er staat een goeie structuur. Alleen kan de club financieel niet mee met eerste klasse."

  "Ik heb twee dingen die ik meteen wil realiseren. Ten eerste moeten er 3 à 4 sterke spelers bijkomen, want we missen wat ervaring en talent. Ten tweede wil ik meer beleving in het stadion. Het moet meer zijn dan een voetbalmatch."

  "Dit is geen verstandige investering"

  Met de komst van Coucke wordt het budget van Oostende opgetrokken van 4 naar 5 miljoen euro. Dat extra geld wordt meteen gebruikt voor versterkingen.

  "Met 5 miljoen euro doe je normaal gezien mee in eerste klasse. Dit jaar is ons doel om 14e of hoger te eindigen. Op langere termijn willen we een stabiele en sympathieke Play-off II-ploeg zijn."

  Coucke wijst erop dat dit een privé-initiatief is. "Dit is voor de fun. We gaan uiteraard zo veel mogelijk reclame maken voor Omega Pharma. Maar ik doe ook mijn best voor de andere sponsors."

  "Natuurlijk is dit geen verstandige investering. Als je geld wil verdienen, moet je niet in een voetbalploeg investeren. Maar als je naar de cinema gaat, krijg je je geld nadien ook niet terug."