• home
 • video
 • pas verschenen

  Bekijk het loodzware Vuelta-parcours

  De Vuelta 2013: van Vilanova de Arousa tot Madrid

  De Vuelta gaat op zaterdag van start in Vilanova de Arousa, het noordwesten van Spanje. Het peloton trekt van daaruit naar het uiterste zuiden, waar het ongetwijfeld tropisch warm wordt. In de slotweek moeten de renners door de Pyreneeën. Op de voorlaatste dag staat hen met de Angliru een moordende klim te wachten. Bekijk het parcours.

  Het parcours van de Vuelta van dit jaar schrikt op het eerste gezicht af met elf aankomsten bergop. "Maar als je dat wat van naderbij bekijkt, valt het nog wel mee. Het is vaak heuvelachtig met een spectaculair einde", zegt onze commentator Michel Wuyts.

  Het lastigste stuk zit op de voorlaatste dag, met de beklimming van de Angliru. "Een mes dat aan twee kanten snijdt", volgens Wuyts.

  "Het is de taaiste brok van de hele Vuelta, maar het kan ook de pret bederven voor de ritten daarvoor, omdat iedereen met dat spookbeeld van de Angliru in zijn achterhoofd zit."

  "De verschillen lopen er ook zelden hoog op, omdat het zo steil is dat je er niet snel op kunt rijden. Iedereen wordt er met zijn zwakheden geconfronteerd."

  Bekijk de video hieronder om een goed beeld te krijgen van het parcours van de Vuelta en het reliëf van de verschillende ritten.