• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het beste en mooiste hockeytoernooi ooit"

  Op het EK Hockey is er entertainment voor het hele gezin

  0 / 0

  Op het EK Hockey is er entertainment voor het hele gezin

  Het EK hockey loopt op zijn laatste benen. De Red Lions en Red Panthers hebben het fantastisch gedaan en ook de organisatie oogst van alle kanten lof. Wij gingen de sfeer in Boom opsnuiven. "Dit was nog nooit vertoond in de hockeywereld."

  Het EK vindt plaats in De Schorre in Boom, waar eind juli de dj's van Tomorrowland nog door de luidsprekers knalden. "Op 1 augustus zijn wij begonnen", vertelt Bob Himpe, die onder meer verantwoordelijk was voor de opbouw van het terrein.

  "In amper 14 dagen hebben wij alles opgebouwd, van niks tot wat er nu allemaal staat. Een huzarenstukje." Met onder meer tribunes voor ruim 8.200 toeschouwers als resultaat. "Ons doel voor het hele toernooi was 35.000 toeschouwers en daar gaan we vlot over."

  De organisatie krijgt ook van alle kanten lof. "Dit EK is het beste en mooiste toernooi dat ooit in het hockey gehouden is", zegt toernooidirecteur Eduard Biekens (foto).

  "Dat wordt ook beaamd door Marc Lammers, bondscoach van de Red Lions. Die is overal in de wereld geweest en die zegt: "Wat hier gebeurd is in België, dat is nog nooit vertoond in de hockeywereld.""

  Het ging in Boom natuurlijk vooral om het hockey, maar niet alleen dat. "De beleving rond een evenement is heel belangrijk geworden in de sport", zegt Biekens. "Wij hebben dan ook gezorgd voor eten en drinken, shops, entertainment, optredens, veel animatie voor de kinderen. Kortom: de grootste beleving voor de hele familie."