• home
 • video
 • pas verschenen

  "De bronzen medaille is een must"

  Vieren de Red Panthers straks een bronzen plak?

  De Belgische hockeyvrouwen spelen zaterdagmiddag tegen Nederland om brons op het EK. "We zijn niet kansloos, want er zou ruzie zijn in het Nederlandse team", luidt het.

  De uitschakeling van de hockeyvrouwen in de halve finales tegen Duitsland zindert een dag later nog altijd na. "Het blijft als een brok op onze maag liggen", zegt Stephanie De Groof (foto).

  "Na onze match zagen we hoe Engeland Nederland veroordeelde tot de strijd om het brons. Dat was een extra slag in ons gezicht. Maar Nederland heeft ook een zware klap geïncasseerd. Zonder een medaille zullen we ontgoocheld zijn."

  Judith Vandermeiren acht België niet kansloos. "We hebben gehoord dat er ruzie zou zijn in het Nederlandse team. Dat kan nog in ons voordeel spelen."

  Kina: "De meisjes hebben een zegedrang"

  Bondscoach Pascal Kina was vrijdag de hele dag bezig met zijn voorbereiding op de match tegen Nederland. "En ik heb donderdag nog tot 1u 's nachts gewerkt."

  "De medaille is een must. De halve finales waren ons eerste doel. Nu moeten we doorgaan op ons elan. De meisjes hebben een zegedrang. Ons toernooi is pas geslaagd als we zaterdag ook een goeie prestate op het veld leggen."

  Kina maakt zich geen zorgen over eventuele shoot-outs tegen Nederland. "Wij kunnen dat. We trainen zo goed als altijd op shoot-outs. Dat het tegen Duitsland niet lukte, was mentaal."