• home
 • video
 • pas verschenen

  Sjarapova moet passen voor de US Open

  Sjarapova is nog niet hersteld van een schouderblessure.

  Maria Sjarapova zal niet in actie komen op Flushing Meadows. De Russin laat wegens een schouderblessure verstek gaan voor de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar, dat maandag begint.

  Sjarapova werkt al sinds Wimbledon aan een terugkeer. Vorige week verloor ze in Cincinnati van de Amerikaanse Sloane Stephens in haar enige wedstrijd sinds Wimbledon, waar ze ook al vroeg werd uitgeschakeld en een heupblessure opliep.

  Haar schouder speelt haar al een hele tijd parten. In 2008 werd ze geopereerd en was ze tien maanden buiten strijd. Ze miste toen ook onder meer de US Open.

  "Dit was een heel moeilijke beslissing voor mij", zegt Sjarapova, die in 2006 mocht pronken met de beker in New York. "Ik heb er sinds Wimbledon alles aan gedaan om klaar te zijn, maar er was niet genoeg tijd."

  "Ik vind het heel jammer dat ik één van mijn favoriete toernooien moet missen, maar dit is de enige juiste beslissing. Ik zal nu enkele weken rusten, zodat mijn schouder helemaal kan herstellen."

  Sjarapova kwam eerder deze week nog in het nieuws omdat ze haar naam voor de US Open tijdelijk wilde laten veranderen in Sugarpova, de naam van haar eigen snoepjesmerk. Maar dat plan borg ze al even snel op.