• home
 • video
 • pas verschenen

  Neymar scoort tegen Courtois in Supercup

  Neymar viert zijn eerste officiële goal voor Barcelona.

  De heenwedstrijd in de Spaanse Supercup tussen Atletico Madrid en Barcelona is geëindigd op een 1-1-gelijkspel. David Villa scoorde tegen zijn ex-team en Barcelona-aanwinst Neymar maakte tegen Thibaut Courtois zijn eerste goal voor zijn nieuwe werkgever. Bij Barça werd Lionel Messi bij de rust uit voorzorg vervangen.

  David Villa moest van de zomer vertrekken bij Barcelona en vond onderdak bij Atletico Madrid. De spits nam al vroeg in de match wraak op zijn ex-team. Hij nam een voorzet fraai in één tijd op de slof: 1-0 na 12 minuten.

  Courtois (foto) zag intussen hoe zijn defensie moeiteloos Barcelona in de tang hield. De Belgische doelman had voor de rust dan ook nauwelijks iets op te knappen. En dat in zijn 100e wedstrijd voor Atletico Madrid.

  Kleine verrassing aan het begin van de tweede helft: Lionel Messi was in de kleedkamer gebleven. De Argentijn werd uit voorzorg vervangen omdat hij last had van een dijbeenblessure. Fabregas nam zijn plaats in.

  Iets voorbij het uur was het een andere Barça-invaller die scoorde, en niet de minste. Topaankoop Neymar stond nog maar enkele minuten op het veld toen hij Courtois te grazen nam met een kopbal. Het was Neymars eerste officiële goal voor Barcelona.

  "Dat Neymar zijn eerste goal voor ons een kopbal zou zijn, hadden we niet verwacht", grapte Andoni Zubizarreta, sportief directeur bij Barcelona. "Hij bulkt van het talent, maar we moeten hem de tijd geven om zich hier aan te passen."

  Neymar: "Een onbeschrijflijk moment"

  Neymar: "Mijn eerste doelpunt maken voor Barcelona is een onbeschrijflijk moment. Ik ben heel gelukkig dat ik kon invallen en het team helpen op een lastig moment. 1-1 is een goed resultaat. Nu moeten we het thuis afmaken."

  David Villa: "Ik ben blij met mijn goal, daar word ik nu eenmaal voor betaald. Het gelijkspel is wel een spijtige zaak, want we hebben hard gewerkt tegen een sterke ploeg. Het is jammer dat we geen beter resultaat hebben gehaald. Alles kan nog in de terugmatch."

  Diego Simeone (Atletico-trainer): "Ik ben heel trots op mijn spelers. Onze eerste helft was fantastisch. Misschien was het wel de beste helft die we ooit speelden. En dat tegen de sterkste ploeg van de wereld. De terugwedstrijd wordt nog leuk."

  Gerardo Martino (Barcelona-trainer): "We hebben elk een helft gedomineerd. Atletico was beter voor de rust, wij erna. Het was geen gemakkelijke wedstrijd."

  Atletico Madrid - Barcelona 1-1

  Doelpunten: 12' Villa 1-0, 66' Neymar 1-1

  Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe, Gabi, Suarez, Costa (78' Rodriguez), Koke (72' Torres), Arda (75' Baptistao), Villa

  Barcelona: Valdes, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Xavi (88' Song), Busquets, Iniesta, Sanchez, Messi (46' Fabregas), Pedro (58' Neymar)

  De terugwedstrijd is volgende week in Camp Nou.