• home
 • video
 • pas verschenen

  João Carlos: "Anzji-spelers zijn in shock"

  João Carlos ruilt Anzji voor Spartak Moskou.

  Bij Anzji lijkt het sprookje stilaan uit. De steenrijke eigenaar heeft de geldkraan dichtgedraaid, met een leegloop als gevolg. De volgende die vertrekt, is ex-Lokeren en -Genk-verdediger João Carlos. De Braziliaan verkast naar Spartak Moskou.

  "Het is logisch dat iedereen wil vertrekken, ik ook. Ik kon bij Spartak Moskou een contract voor drie seizoenen ondertekenen, terwijl bij Anzji de toekomst onzeker is", vertelt de Braziliaan in Gazet van Antwerpen.

  Anzji heeft van de ene dag op de andere zijn budget meer dan gehalveerd. "We snappen er zelf ook niks van. Alle spelers zijn in shock. De club heeft ons gezegd dat er een koerswijziging zou komen en dat de duurste spelers mochten vertrekken om geld in het laatje te krijgen."

  "Jammer, want we hadden een fantastische ploeg. Vorig seizoen boekten we al succes en dit seizoen konden we ver geraken in de Europa League. Daarom is dit zo vreemd. Of de eigenaar financiële problemen heeft? Daar weten wij niks van. Hij is een aardige man en zal zijn verplichtingen nakomen. Dat ligt in zijn karakter."