• home
 • video
 • pas verschenen

  "Julien de Sart doet me denken aan Xabi Alonso"

  Julien de Sart is de zoon van Jean-François de Sart.

  Standard speelt vanavond in Minsk in de voorrondes van de Europa League. Julien de Sart, de zoon van technisch directeur Jean-François, staat wellicht in de basis. Voor de 18-jarige middenvelder wordt het zijn debuut op het hoogste niveau. Jelle Van Damme heeft er vertrouwen in.

  "Voor mij als technisch directeur van Standard is dit een heel bijzondere situatie", zegt Jean-François de Sart in Het Belang van Limburg. "Ik heb mijn zoon niet geselecteerd, dat deed de trainer. Julien zit in de A-kern en kan dus geselecteerd worden. Als Luzon hem in zijn selectie opneemt, zal hij ervoor gewerkt hebben. Hij zal zijn selectie verdiend hebben."

  Jelle Van Damme is in elk geval vol lof over de jeugdinternational bij de U19. "Ik heb vertrouwen in hem. Hij heeft een geweldige pass in zijn voet. Hij doet me denken aan Xabi Alonso. Nee, ik lach niet", zegt Van Damme in Het Nieuwsblad.