• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gilbert ziet het mentaal weer zitten"

  Haalt Gilbert de finish van zijn race tegen de tijd?

  De kans dat Philippe Gilbert zaterdag aan de start van de Vuelta staat, lijkt weer wat groter. De wereldkampioen is in ieder geval al naar Spanje afgereisd. "En dat zou hij niet doen om een dag later te concluderen dat het niet gaat", zegt zijn manager.

  Gilbert rijdt een race tegen de tijd om klaar te geraken tegen zaterdag. Vorige zaterdag liep hij bij een val in de Eneco Tour een lelijke wonde en een blessure op aan zijn linkerknie.

  Zijn ploeg BMC was er vanaf het begin zeker van dat zijn deelname aan de Vuelta niet in het gedrang zou komen, Gilbert zelf was daar niet zo zeker van. Eergisteren liet hij via Twitter weten dat hij zijn knie al kon buigen en er "misschien een kans" is dat hij kan starten in de Vuelta.

  Gisteren klonk hij nog een beetje optimistischer. "Vandaag gaat het al beter, ik heb mijn knie al tot 105 graden kunnen buigen!" Een dag eerder was dat tot 70 graden.

  "Hij heeft een hoopvolle test afgelegd"

  Gilberts manager Vincent Wathelet is er gerust op dat de wereldkampioen zaterdag zal starten. "Phil heeft woensdagochtend nog een test afgelegd en die was heel hoopvol", zegt Wathelet in Gazet van Antwerpen.

  "Hij kon al vrij normaal wandelen, wat erop wijst dat zijn getoucheerde knie de druk verdraagt. Dat wandelen ging hem de dagen voordien moeilijk af."

  Gilbert heeft sinds zijn val van zaterdag wel nog niet op de fiets gezeten. "De eerste test is voor vandaag (donderdag) gepland, maar hem kennende reist hij niet naar Spanje af om een dag later te concluderen dat het niet gaat. Ook mentaal zag hij het weer zitten."

  Dat Gilbert al in Spanje is, hoeft niet te verrassen. Volgens de regels van de grote rondes moeten renners die deelnemen op donderdagochtend al ter plaatse zijn.